Дваесет и првиот век е посветен на технологијата, здравјето и убавината. Постојат најразлични методи, преку кои може да се задоволат потребите на модерното живеење. Она што можеби му требаше на Скопје е центар во кој комбинациите од различни содржини, апарати и постапки се спојуваат во една комплетна услуга која за крајна цел има здрав и безбеден – неинвазивен начин на оформување на совршена фигура и младешки изглед.

Она што несомнено може да понуди еден ваков центар, се стручните кадри кои имаат вложено во својата едукација, унапредување и развој се со цел постигнување на посакуваните резултати кога станува збор за негата на лице и тело. Професионалната нега, индивидуалниот пристап, персонализацијата според специфичната потреба на клиентот, неговото понатамошно следење, долготрајноста и ефективноста на ексклузивните процедури, приватноста, хигиенските услови и удобноста која клиентите ја чуствуваат се само дел од факторите кои го изградија Привé како единствен професионален естетски центар со светски стандарди.

зерона-приве-4
Се движиме во поразлична насока од останатите центри на овие простори, најпрво тргнувајки од терапевтските методи (кои се медицински засновани), врвната апаративна сертифицирана технологија која ја располагаме и со чија стручна примена и соодветна комбинација се остваруваат неверојатни резултати во процесот на намалување на телесната маса, ремоделирање на телото, лифтинг и регенерација на лицето – истакна Тања Здравевска, менаџер на Привé – центар за естетска козметологија.

зерона-приве-2

Она што го издвојува Привé од останатите салони е и фактот дека тоа е единствениот центар што на располагање го има ласерот Зерона, кој претставува единствен клинички докажан неинвазивен метод за елиминација на масните наслаги, т.н метод на неинвазивна липосукција, регистриран и одобрен од ФДА, кој освен сертификат за редукција на масното ткиво и целулитот има и сертификат за здраво слабеење, односно се користи како лечиво средство кај пациентите со метаболен синдром, при чие користење се намалува резистенцијата кон инсулин, се зголемуваат факторите – хормоните на раст и се намалува холестеролот. Третманот трае 30 минути, при што ладниот ласерски зрак на ниска фрефенција прави пора на масната клетка од каде ја емулзира масната течност во лимфата, од каде со дополнителни третмани за лимфна дренажа и конзумирање на 2-3 литри вода дневно по природен пат се исфрлаат од организмот.

зерона-приве-2

Резултатите се драстично намалување во обем кај третираната регија и колку пациентот повеќе соработува и се придрува нна пропишаните правила и здрав начин на живот, толку ефектите се поголеми. Кај повеке од 80% од клиентите се намалени од 6 до 11 сантиметри на само една регија. За да имате најдобар ефект од овие третмани треба да се биде доследен до препораките што ги даваат професионалците во Привè.