Целулит 2

Сигурно некогаш сте се нашле во ситуација кога целулитот ви претставувал проблем од кој не можете лесно да се ослободите. Сепак, комбинацијата на редовно вежбање, здрава исхрана и редовни ефикасни третмани се вистинската формула за постугнување на бараните резултати.

Целулитот – непријател на вашето тело

Проблемот со целулитот не е само карактеристичен за луѓето кои имаат прекумерна телесна тежина. Тој се повеќе се појавува и кај оние кои немаат проблеми со тежината, оние кои вежбаат редовно и јадат здрава храна. Ова се случува затоа што во создавањето на целулитот има генетски фактор, или анатомијата на женското тело и ефектот на женски хормони, предизвикува слабост на сврзното ткиво.

Кои се причините за целулитот?

Нарушена циркулација предизвикува намалување на протокот на кислород и хранливи материи што води до таложење на штетни материи, што пак доведува до воспаление и метаболни нарушувања, што уште повеќе го поттикнува дегенеративна состојба на сврзното ткиво. Иако генетскиот фактор е значајен, сепак, на целулитот влијаат и животните навики.

Лоши навики и целулитот

Неправилна и несоодветна исхрана, модернен начин на живот кој вклучува седење, многу цигари, се фактори кои придонесуваат за појавата на целулит. Потребно е време да се започне борбата против целулитот, во спротивно тоа се влошува.

Целулит

Фазите на целулитот

Постојат четири фази на целулитот, во првата фаза се видливи само кога кожата е сериозна, втората фаза е видлива само во стоечка положба, третиот е видлива и во лежечка положба, а во четвртата генерација на жилави формации кои се чувствителни на допир. Важно е да се дејствува на целулитот додека се уште е во почетна фаза.

Решение постои!

Здрава, балансирана исхрана, со изобилство на тeчности, како и редовно вежбање, има ефект на намалување на видливоста на целулитот, иако, факт е дека не може целосно да се излечи целулитот. Затоа, постојат дополнителни ефикасни третмани кои ќе ви помогнат да се ослободите од целулитот засекогаш.

Зерона ласерот помага при третманот на масни наслаги кои се наталожени на стомакот за време на бременоста. Тој е многу ефикасен и во третирање на целулит, кој е особено видлив после породувањето. Третманите даваат одлични резултати кај жени после породувањето благодарение на зголемен тонус на кожата, бидејќи по раѓањето постои посебен релаксација на кожата.