Зерона е првата неинвазивна процедура за трансформација на телото, со цел ефективно отстранување на вишокот масти без негативни последици, како во случајот на хируршките методи. Зерона ласерот го намалува масното ткиво и го поместува на интерстицијално место. Иако оваа технологија беше првично употребувана за намалување на отоците од липосукција, се откри дека ладниот третман со ласер им помогнал на пациентите да намалат обемот на половината, колковите и на бутовите.