Вратете си ја старата фигура после породувањето

За време на бременоста, на женското тело му се случуваат многу промени, на внатрешните органи, како и промени кои се видливи однадвор. По раѓањето, телото полека се враќа во нормала, но, за да се врати во првобитната форма, кај некои жени е прилично тешко и трае подолг временски период.

Естетски проблеми на жените по породувањето

Со прекумерна тежина, масти депонирани во пределот на стомакот, намален мускулен тонус и опуштањето на кожата, влошување на целулит на нозете и видливи стрии, се добро познати трговски марки во постпарталниот период.

Совети за вистинско решавање на проблемот

Најдобро е постепено да се намали големината на оброците, да се јаде почесто во помали порции. Доењето не е пречка да се започне со вежбање. Ако раѓањето минало добро, можете да почнете со вежбање постепено, отткако по раѓањето ќе запрат болките. Немојте да брзате за да си ја вратите формата, бидејќи ке бидат потребни неколку месеци, за да ја добиете формата што ја посакувате и што сте ја имале пред бременоста.

Вратете си ја старата фигура после породувањето 1